5 Eylül 2008 Cuma

Sanat için yarışmanın anlamı yok!...

Tanıtım toplantısına belediye meclisi üyeleri, eleştirmenler ve yönetmenler katıldı.


Sanatçı, hiç kimseyle yarışmaz. Sanatçı, herkesle "kavga eder". Sanatçı, birilerini geçmek, sollamak için yola çıkmaz. Sanatçı, trafik magandası ruhuna sahip değildir. Sanatçı, içinde bulunduğu sığlığa karşı savaşım verir. Sığlıkla barışık yaşamaz. Sanatçı, hiçbir güce tapmaz. Kendi yapıtına bile. Sürekli olarak gözü ileride, yüreği ellerindedir. Kendine güvenir, başkasına değil. Hiçbir yarışmaya girmez. Yarışmaya girmeyi namusuna yediremez. Birilerini geçmeyi ahlaksızlık olarak niteler. Onun çelişkisi egemenlerledir!...

Yine bir festival, yine bir yarışma haberini soL gazetesinden aldık ve okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


Genç Yetenekler Kısa Film Festivali


İzmit Belediyesi’nin, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi danışmanlığında düzenlediği 4. Genç Yetenekler Kısa Film Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

soL (KOCAELİ) “Kültürünü yaşat kentini ve kendini anlat” sloganıyla yola çıkılan Genç Yetenekler Kısa Film Festivali’nin tanıtım toplantısına İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, değerlendirme kurulu üyeleri yönetmen İsmail Güneş, sinema eleştirmeni Coşkun Çokyiğit, oyuncu Volkan Karahasanoğlu, yazar ve psikolog Dr. Zümrüt Sevinç ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Başkan Yenice, yaptığı konuşmada, yarışma için başvuru süresinin başladığını belirterek, Kocaeli’nin tanıtılmasına yönelik festival ve yarışmanın giderek artan bir ilgi gördüğünden bahsetti. Yenice, yurtiçi ve yurtdışından yapılan başvurulardaki artışın, yarışmanın gelecek yıllarda uluslararası bir kimlik kazanacağını gösterdiğini de ifade etti. Festival kapsamındaki yarışma için, ilk yıl olan 38, ikinci yıl 48, üçüncü yıl ise 88 film başvurusu yapılmıştı.

Başvurular 3 Kasım’a kadar

Festival kapsamındaki yarışmanın değerlendirme kurulunda Türkiye’nin sinema alanındaki seçkin isimleri bir araya geliyor. Yönetmen Ezel Akay ve İsmail Güneş, sinema yazarı Ali Murat Güven, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, sinema eleştirmeni Nihal Bengisu Karaca ve Coşkun Çokyigit, oyuncu Volkan Karahasanoğlu, Kısa Filmciler Derneği Başkanı. Oktay Güzeloğlu, yazar-psikolog Dr. Zümrüt Sevinç ve Yrd. Doç. Dr. Nigar Posteki’den oluşan kurul, filmin senaryosu, konusu, görüntü düzenlemesi ve sinematografik açıdan değerlendirmesini yapacak.

Genç Yetenekler Kısa Film Festivali’ne başvurular 3 Kasım 2008 tarihine kadar devam edecek. Yarışma sonuçları 5 Aralık 2008’de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Film gösterimleri 18–19–20 Aralık tarihlerinde, ödül töreni ise 20 Aralık’ta yapılacak.

(Kaynak: soL)

Hiç yorum yok: