14 Aralık 2010 Salı

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'ın "Emek Ödülü" aldığı TAKSAV'dan "Onur Ödülü" almaya utanmayan Haluk Bilginer, "kıçını yediriyor"!...

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la gerçekçi yazar Coşkun Büktel'e iftira atan bir güruha, seve seve ortak olan LİNÇÇİOyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, bu ortaklığa imza atarak, iftiracılığını, yalancılığını tescil etmiş oldu. Böyle bir toplumsal suçu olan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, bu suçunun yanı sıra, bir de utanmadan, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'tan (TAKSAV) "Onur Ödülü" aldı. Bununla da yetinmeyen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, hiç utanıp sıkılmadan, tiyatro tarihine kara bir leke ekleyip, ağza alınması hiç hoş olmayan sözler sarf etmeye başladı.

www.milliyet.com.tr sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki küçük haberde bulunan; "yavşak","kıçımı ye", "yalancı", "ruh hastası" sözlerini hiç doğru bulmuyor, Türkiye tiyatrosunu küfürle kirleten bu şahsı, esefle, hiddetle, nefretle, şiddetle lânetleyip KINIYORUZ!(HB)

Oyun'un notu: Aşağıdaki habere, parantez içerisindeki(LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu) sözlerini biz ekledik!


***


(LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu) Haluk Bilginer olay yaratacak


Çıktığı günden beri giderek artan bir okur kitlesi edinen 46 dergisi, 4’üncü sayısıyla raflardaki yerini aldı.

‘Delilik’, ‘Kadın’ ve ‘Ölüm-Ölümsüzlük’ konseptine bu kez ‘Doğaçlama’ ile devam eden derginin kapağını Ezel dizisine katılan (LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu) Haluk Bilginer süslüyor. Bilginer’in dergiye söyledikleri ise kavga çıkaracak nitelikte.

"ROLÜMDEN ETKiLENDiM DiYEN AKTÖR, YA YALANCIDIR YA RUH HASTASI"

"Babam öldü ama hala sahneye çıkarım yavşaklığına asla inanmam. Önce insandır önemli olan, oyun değil. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam,k.çımı yesin herkes. Bu kadar içini yakan bir şey varken 'Çok üzgünüz ama show must go on' demek, bırakın bu işleri yani. Rolümden etkilendim diyen aktör iki şeydir; ya yalancıdır ya ruh hastası. Hemen tedavi olması lazım. Oyunculukla ilgili her şeyi o efsane sanılan detaylardan ayırmak gerekli. Oyuncular, ustalık sahibi olmadan efsane sahibi olmaya çok meraklıdır. İşini iyi yap, efsaneleri unut. Artık sinema ve televizyon gibi araçlar sayesinde kimin nasıl oynadığını herkes görebiliyor. Eskilerden ‘çook iyi oyuncu’ olarak hatırlanan birçok oyuncunun aslında çok kötü oyuncular olduğuna eminim. Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..."

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu ve televizyon dizileri müdavimi Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI metnini ve senaryoları hiç okumadan mı karar veriyor?

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı'nın çanağını yalamaya mahkûm Oyun Atölyesi, yediği çanağa sıçıyor!

3.5 yıl önce, Bulunmaz'la Büktel'i kastederek; "Benim için artık bu kişiler yoktur." diyen M. Demirkanlı'nın, Bulunmaz'la Büktel'den başka konusu yok!

Devlet Tiyatroları'nda emekçilik yapanlara sesleniyorum; benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Kültür Bakanlığı çanağını yalayanlara yedirme!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi

Hiç yorum yok: