14 Aralık 2010 Salı

Tiyatrocunun düşkünü, geyik yapar yaz günü!

oyun atölyesi Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer tarafından Mart 1999 yılında kuruldu.

(Kaynak: oyun atölyesi)


***


LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, maşa dururken elini ateşe uzatacak denli enayi biri değil. LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER)Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la gerçekçi yazar Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için LİNÇ KAMPANYASI başlatıldığı süreçte, kendi imzasını kirletmek yerine, kurucusu olduğu LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin imzasını kirletmeyi uygun gördü. Eğer LİNÇ KAMPANYASI kazasız belasız bir sonuca ulaşma eğilimi gösterseydi, LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, "kurumsal imza" atmayı yeterli bulmayıp "kişisel imza" da atacaktı.

LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, Genco Erkal'ın düştüğü enayiliğe hiçbir zaman düşmedi. Sahte sosyalist, yapay gerçekçi Genco Erkal, fırsat bu fırsat diyerek, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la gerçekçi yazar Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için başlatılan LİNÇ KAMPANYASINA kaz adımlarıyla yönelmeyi bir uyanıklık sanmıştı. Oysa, LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, Genco Erkal'a göre daha temkinli davranarak, durup havayı koklamayı yeğlemişti.

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz, gerçekçi ve sosyalist bir kavga veremeyecek olsalardı, LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer de, sadece LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesiolarak attığı LİNÇ imzasını, bir de kendi adıyla, yani "HALUK BİLGİNER" olarak seve seve atacaktı. Durum, LİNÇÇİ(İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'in istediği gibi olmayınca, yani Büktel'le Bulunmaz LİNÇÇİLERE karşı verdikleri mücadeleyi bırakmayınca,LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer de, oyun atölyesi imzasıyla yetinmek zorunda kaldı. Şimdi dönüp LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'e sorulsa; "Neden oyun atölyesi olarak LİNÇ KAMPANYASINA imza verdiniz?" diye. Muhtemelen LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, şöyle bir yanıt verebilir;

"LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi, Genco Erkal'ın tiyatrosu gibi tek kişilik bir tiyatro değil. Bizim tiyatroda birçok insan var. Bu insanların büyük çoğunluğu da LİNÇÇİ karaktere sahip. Ben de demokrat bir yönetici olduğum için, tiyatromda bir oylama yaptım ve büyük çoğunluk LİNÇÇİ karaktere sahip olduğundan, karar LİNÇ KAMPANYASINA imza verme yönünde çıktı. Ancak ben, LİNÇÇİLİĞE karşı olduğum için kendim asla imza vermedim!"

Biz de enayi olduğumuz için bu açıklamayı yalamadan yutarız(!)

Neyse...

LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer kardeşime şu kadarını söyleyeyim:LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'ciğim, senin kurucusu ve sahibi olduğun LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Oyun Atölyesi'nin adı LİNÇ KAMPANYASI vitrinini süsledikçe, elimden kurtulamazsın. Seni, her saniye izleyen biri olarak, her an elim ensende. Haberin olsun!!!

Yukarıdaki düşüncelerin oluşmasına neden olan aşağıdaki geyik muhabbetini okumanızda yarar var. (HB)


***


Fenerliler'i kızdıracak dizi repliği


Cuma'ya Kalsa dizisindeki bir replik Fenerbahçe taraftarlarını kızdıracak.

Kanal D'de ekrana gelen Cuma'ya Kalsa dizisinde Cuma karakterini canlandıran Haluk Bilginer'in Beşiktaşlı olduğu bilinir.

Dizideki Cuma karakterinin Beşiktaş-Fenerbahçe hakkındaki bir sözü Fenerbahçe taraftarlarını rahatsız edecek.

Konuyu köşesine taşıyan Posta gazetesi televizyon eleştirmeni Mesut Yar, şöyle yazıyor:

"Evet, Cuma (Haluk Bilginer) önceki akşam Beşiktaşlı olduğunu açıkladı. Fenerbahçelilerin hoşlanmayacağı bir replikle hem de.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki farkı, “Beşiktaş rakip kaleye, Fenerbahçe kendi kalesine gol atar” şeklinde tanımlayan Cuma’nın karşısına lig karnesiyle çıkacaklarına eminim bazılarının."

(Kaynak: Milliyet)


***


"Sürüden" ayrılmaktansa iftiralarla dolu linç bildirisi altına imza atmayı tercih ederek, seyirciye "samimi" bir şey söyleme şansını ebediyen kaybetmiş güya tiyatro(?) toplulukları:

Absurdtheater
Adana Sanat Tiyatrosu
Altıdan Sonra Tiyatro
Atölye Tiyatro Topluluğu
Bartın Bölge Tiyatrosu
Bartın Sanat Tiyatrosu
BGST Dansçıları
BGST Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu
Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları
BÜFK Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü
Derme Tiyatro
Destartiyatro
Dostlar Tiyatrosu
Ege Sanat Atölyesi
Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu
Gaf Tiyatro
İÜ EAT Deneysel Sahne
Kızıltepe Belediye Tiyatrosu
Maan Performans Sahnesi
Mavi Sanat Atolyeleri
Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu
Medea Güzel Sanatlar
Oda Tiyatrosu
Oyun Atölyesi
Oyuncular Birliği Sahnesi
Samsun Düşevi Oyuncuları
Sıcakkan Sanat Merkezi
Talimhane Tiyatrosu
Taşkışla Sahnesi
Tuncay Özinel Tiyatrosu
Tiyatro Açıkça
Tiyatro Ayna
Tiyatro Akkaş
Tiyatro Alkış
Tiyatro Boğaziçi
Tiyatro Gerçek
Tiyatro Mie
Tiyatro V.A.T.T.
Tiyatro Z
Yenikapı Tiyatro
Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi
Zeytinburnu Halk Sahnesi.

(Kaynak: coskunbuktel.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Mitos-Boyut'un yayınlayıp, Ertuğrul Günay'ın 63.000 TL sadaka verdiği LİNÇÇİ Oyun Atölyesi oyunu Testosteron'dan sadece tadımlık birkaç örnek!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çanağının 63.000 TL'lik bölümünü yalayan Haluk Bilginer / Oyun Atölyesi yapımı TESTOSTERON

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!
.
Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!
.
Linç imzacıları listesi

Hiç yorum yok: