1 Ağustos 2008 Cuma

Belgeselleri bile yarıştırıyorlar!..

Sinema dünyası, kapitalist mantıkla soluk aldığından, en küçük film çalışması bile, yarışma sürecine girmek zorunda kalıyor. Dünya sinemasına yön veren emperyalistler, "milyonları eğlendiren" sinemayı bir silah olarak görüyor ve bu silahı da insani değerlerin tarumar olması için kullanıyor. Özellikle emekçilerin dünyasını beyazperdeye taşımak isteyenler, emperyalist mantığın izdüşümü olan yarışma ve ödül kavramlarına dikkatle yaklaşmalılar...

Milliyet gazetesine yansıyan "masum" bir belgeselin bile yarışmalara karışmak zorunda kaldığını anlatan haberi okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


''Gölün Kadınları'' ile Kosova'dayız!


Gölün Kadınları belgeseli ülkemizi bu kez Kosova’da 04 - 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Dokufest 2008’de Balkan Belgeselleri Yarışması’nda temsil edecek.

Çekirdek bir ekiple çekilen belgesel daha önce 19. İstanbul Film Festivali, 13. Nürnberg Film Festivali ve 15. Adana Altın Koza Film Festivali gibi çeşitli festivallerde birincilik kazanan, çeşitli festivallerde yurtiçi ve yurtdışı gösterimleri yapılan belgesel, Bursa - Gölyazı Köyü’nde eşleriyle birlikte balıkçılık yapmakta olan kadın balıkçıların zorluk ve fedakarlık hikâyelerini anlatıyor.

(Kaynak: Milliyet)

Hiç yorum yok: