2 Ağustos 2008 Cumartesi

Dibi kara tencereler!...

Halkı uyutup, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayın yapan televizyonlar, sol gösterip sağ vuran sanat tüccarlarına gereksinim duyuyorlar. Doğa Rutkay'la Acun Ilıcalı da televizyona kan taşıyan esnaflar. "Tencere dibin kara, seninki benden kara" sözünün kanıtlanması için savaşım veren Doğa ve Acun, her adımlarında halka karşıt söylem geliştiriyorlar...

Milliyet gazetesine yansıyan ağız dalaşını aktarıyoruz:


Doğa, Acun’u kızdırdı


Doğa Rutkay, Kanaltürk’teki programına telefonla konuk ettiği Acun Ilıcalı’ya sorduğu soru ile meslektaşını bir hayli kızdırdı

Kanaltürk’te Doğa Rutkay’ın sunduğu ’Her Şeyi Söylemek Mümkün’ isimli programda yarışma programları konuşuldu.

Canlı yayınlanan programa telefon bağlantısı ile katılan Acun Ilıcalı, Doğa Rutkay’ın bir sözüne bir hayli kızdı.

Doğa, Var Mısın Yok Musun yarışma programında kaybeden yarışmacının görüntülerinin altına konulan müziği, kutuların açılmasının uzun tutulmasını ve insanların kazanıp kazanmadığı anlardaki gidip gelmelerini ’duygu sömürüsü’ olarak yorumlayınca Acun bir hayli kızdı.

Acun Ilıcalı, "Duygu sömürüsü müziklerini algılayamadım. O nasıl oluyor? Heyecan katan müzikler demek istedin herhalde" diye konuşunca, Doğa altta kalmadı.

Doğa Rutkay, "Ben duygu sömürüsü demek istedim" diyerek söyleminin arkasında durdu. Daha sonra ikili arasında şu konuşmalar yaşandı:

Acun Ilıcalı:Sömürü nerede burada?

Doğa Rutkay:İşte o müzikte. Bu benim kendi fikrim tabii ki...

Acun Ilıcalı:Fikrine anlayış gösteriyorum da duygu sömürüsü demek bir şeyi sömürüyorsun demek. Bir insan kazanıyor, kaybediyor hepimiz seyrediyoruz. Bir sömürü yok ki sonuçta.

Doğa Rutkay: Hayır bunun uzatılmasından bahsettim. Neden o kutular bir an önce açılıp kim nereye gidiyorsa, o parayı alıyorsa almıyor, olay ortadan kalkmıyor? O iş uzadıkça uzuyor, biz tırnakları yiyoruz. Bunlar bilinçli hareketler mi?

Acun Ilıcalı:Bu programı biz 15 dakikada yapsak ve seyretseniz o zaman buradaki karakterleri tanımayacaksınız ki. Orada bir reality show yapılıyor... Oradaki sürenin uzun olmasının sebebi herhangi bir duygu sömürüsünden kaynaklanmıyor. Tamamen insanlara oradaki karakterleri tanıtmak üzerine kurulu bir konsept o...

(Kaynak: Milliyet)

Hiç yorum yok: