2 Ağustos 2008 Cumartesi

Hayat Tv'ye sansür devam ediyor

İSTANBUL (02.08.2008)- Hayat Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü İskender Bayhan, yayınlarının Türksat tarafından yasadışı bir şekilde kesilmesinin 17. gününde sansüre derhal son verilmesini istedi.

Hayat Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü İskender Bayhan yazılı bir açıklama yaparak Hayat Tv'ye yönelik keyfi uygulamayı protestıo etti. Bayhan, “Hiç bir hukuki sürece, soruşturmaya veya somut bir tespite dayanmadan alınan bu karara yaptığımız yazılı itirazımız Türksat tarafından kabul edilmiş, ancak hala bu uygulamadan vazgeçilmemiştir” dedi. Kararın hemen ardından İçişleri Bakanlığı, RTÜK ve bağlı olduğu Devlet Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görüştüklerini söyleyen Bayhan, gerekçe ve iddianın gerçeği yansıtmadığı gördüklerini söyledi.

İddianamenin asılsız olduğunun tutanaklarda da ortaya çıktığını söyleyen Bayhan hazırlanan raporlarda da aksi bir iddia bulunmadığını ifade etti. Bayhan, yetkililerin hatanın en kısa sürede düzelteceğini söylemesine rağmen, yayının halen engellendiğini belirtti.

“Bir kez daha bu karar ve uygulamada payı ve imzası olan bütün kurumları üzerine düşeni yapmaya ve bu fiili sansüre son vermeye çağırıyoruz” diyen Bayhan, sansür uygulamasına tepki gösteren herkese teşekkür etti, dayanışmanın devam etmesini istedi.

(Kaynak: atılım)

Hiç yorum yok: