1 Ağustos 2008 Cuma

Nereden, ne kadar para alacaklar?...

Sinema, para getiren bir sektör olmaya başladıktan sonra, bilgili bilgisiz, herkesin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle para musluklarının her taraftan çalışmaya başlamasıyla, içinde birazcık kendini gösterme isteği olan herkes, hızla sinemaya hücum etmeye başladı...

AKP'nin vitrini Zaman gazetesine yansıyan konuyla ilgili bir haberi okurlarımıza aktarıyoruz:


6-7 Eylül olayları film oluyor


Senaryosunu Etyen Mahçupyan ve Nilgün Öneş'in yazdığı, yönetmenliğini Tomris Giritlioğlu'nun yapacağı 'Güz Sancısı' adlı film, 6-7 Eylül olaylarını beyazperdeye aktaracak.

Hafta sonu çekimlerine Beyoğlu ve çevresinde başlanacak olan film, 1955 yılında meydana gelen olayları konu alıyor. Ocak ayında vizyona girecek olan filmle ilgili bilgiler veren Etyen Mahçupyan, "1955 yılında hayatlarında beklenmedik şeylerle karşı karşıya kalan, hemen hemen bütün karakterlerin değişmek zorunda kaldığı bir dönem yaşanıyor. Bu dönemde yaşananları aşk, siyaset ve entrika sarmalında yansıtmaya çalıştık." dedi. Mahçupyan, o dönemde yaşanan travmanın etkilerinin bugün bazı kesimlerde devam ettiğini belirtti. Benzer bir proje olan Hatırla Sevgili dizisinde anlatılan dönem taraflı yansıtıldığı gerekçesiyle bazı kesimlerce eleştirilmişti. Mahçupyan, bu filmde de işlenen konu ideolojik olduğu için birazcık şu veya bu tarafa meyletmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

(Kaynak: Zaman)

Hiç yorum yok: