21 Temmuz 2008 Pazartesi

Bakanlık çanağına ekmek banan film!...

Tıpkı tiyatroda olduğu gibi (Bakınız: Kültür Bakanlığı çanağını yalayanlar), sinemada da çanak yalamadan iş yapmak olanaksız. Kültür Bakanlığı çanağını yalamadan film çevirmek, her yiğidin harcı değil. Ancak, ruhunu kapitalizme satmayan sinemacılar becerebilir çanak yalamadan film çevirmeyi...

Milliyet'e yansıyan Kültür Bakanlığı destekli bir film haberini aktarıyoruz:


Gökten Üç Elma Düştü’nün çekimleri başladı
Bir Defne Film yapımı olan Gökten Üç Elma Düştü adlı sinema filminin çekimleri başladı.

Filmin yapımcı, senarist ve yönetmenliğini sinema, tiyatro ve TV’de bir çok başarılı yapımın imza atmış Raşit Çelikezer gerçekleştiriyor. Gökten Üç Elma Düştü, Raşit Çelikezer’in yönetmen olarak ilk sinema filmi. Filmin Genel Koordinatörü sinema ve tiyatro oyuncusu Şencan Güleryüz. Filmin başrollerinde, Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, İsmail Hacıoğlu ve Şebnem Köstem oynuyor. Kültür Bakanlığı destekli filmin çekimlerinin 4 hafta sürmesi plânlandı. İstanbul’da HD olarak çekilen film, yaklaşık 100 kopya ile yeni sinema sezonunda vizyona girecek.

(Kaynak: Milliyet)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kimin çanak yaladığı belli... işte kimi sizin dediğiniz gibi "kültür bakanlığınının çanağı"nı kimileri de sizin gibi başka çanaklar yalayıp insanları damgalamakta kendini bu kadar özgür hissediyor. neyseki kültür bakanlığı çanağını yalayanlar bunu sanatsal bir amaç için yapıyorlar. peki ya siz? bu muhteşem eleştirinizi yaparken nasıl bir amaç güdüyorsunuz???? o çanaktan imkansızlıklarla yararalanıp bir şeyler üretmeye çalışan insanlara "siz"ce de biraz ayıp olmuyor mu? ayrıca alanları kişisel olarak tanıyor muyuz acaba?