14 Temmuz 2008 Pazartesi

"Dünyanın Merkezine Yolculuk" sinemada.

Jules Verne


Hollywood Tanrısı, Oscar peygamberi takviyeli Eric Breving'in ilk yönetmenlik denemesi olan "Dünyanın Merkezine Yolculuk", üç boyutlu olmasıyla ayrı bir ilgiye neden olacak. Amerikan yaşam tarzını, dünya halklarına empoze eden Hollywood'un bu yeni üretimi de izleyicilere ninni söylemenin ötesine geçemeyecek. Herşeye karşın izleyip bir fikir sahibi olacağız...

AKP fikrine hizmet eden Zaman gazetesinden aktarıyoruz:


18 Temmuz'da 'Dünyanın Merkezine Yolculuk' var


Jules Verne'nin aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan "Dünyanın Merkezine Yolculuk'', 18 Temmuz'da gösterime girecek. Dijital 3D (3 boyutlu) tekniğiyle ve gerçek oyuncuların oynadığı 'animasyon olmayan ilk film'in başrollerinde Brendan Fraser, Josh Hutcherson ve Anita Briem'in yer alıyor.

Filmin yönetmeni de ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı Eric Brevig. Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle gösterime girecek olan filmde, üç maceraperestin, dünyanın merkezine yaptığı tehlikeli ve heyecan dolu yolculuk anlatılıyor. Filmde 200 görsel efekt ve sinematografi uzmanı görev aldı. Filmin sualtı sahneleri ise 1976'da olimpiyatlara da ev sahipliği yapan Montreal Stadyumu'nun dalış tankında çekildi.

(Kaynak: Zaman)

Hiç yorum yok: